Julesylte med krydderier
(Det er meget lettere end man tror!)

Da vi boede i Børglum lavede jeg julesylte af grisehoved, tunge og skank. Men i dag synes familien at det lyder ulækkert, specielt det med griseøret!
Nu vil de have en sylte som er mager og uden alt for meget gele.
Med al den tid det tager at gå på arbejde har jeg ikke tid til at lave sylte før i juleferien. Men den smager lige godt for det. Portionen her rækker til to små skåle og en foliebakke - så er der også noget at fryse ned.

Ingredienser:
2 svineskanker
1 svinemørbrad

Kogelage:
1 helt løg
10 hele nelliker
8 - 10 laurbærblade
20 peberkorn
1 spsk salt

Krydderiblanding:
1 lille løg - finthakket
1 spak salt
1 tsk stødt allehånde
1 tsk stødt nellike
1/2 revet muskatnød


Skank og mørbrad skylles i koldt vand og tørres af.Begge dele kommes i en stor gryde. Der hældes vand ved så det lige akkurat dækker.
Bring i kog, skru lidt ned og fjern med en ske det tykke skum som er dannet ved kogningen. Jo bedre skummet er fjernet - jo finere bliver sylten at se på til sidst.
Efter afskumningen tilsættes krydderierne til kogelagen. Stik nellikerne i løget inden det puttes i
.

Kød og krydderier simrer svagt i 2 - 2,5 timer. Når kødet af sig selv falder af benene er det færdigt.
Tag sværen fra. Pil kødet af og skær det i små stykker. Lad være med at fjerne alt fedtet, så bliver sylten for tør.Tilsæt krydderiblandingen.
Brug eventuelt sværen til at fore bund og sider på skålene som sylten skal være i. Sværsiden skal vende udad.

Kom kødblandingen i den - eventuelt forede - skål. Si den varme suppe og hæld den over kødet. Efter en nat i køleskab er sylten stiv og kan spises.