Rødbedesuppe med mellemøstligt touch

Ingredienser:
700 g rødbede (ca)

2 små løg

1 mellemstor kartoffel
1-3 fed hvidløg

1 spsk smagsneutral olie
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt allehånde
1 tsk stødte korrianderfrø
1/2 - 1 tsk cayennepebber
9 dl grønsagsbouillon
100 g røde linser
evt. salt

1 - 2 spsk friskpresset lime

Syltet - stærk - ingefær
Friske korrianderblade
Fetaost salt

Skræl rødbederne og riv dem. Pil løgene, skræl kartoflen og skær begge dele i terninger. Hak hvidløgsfeddene. Steg krydderierne et øjeblik i olien, tilsæt hvidløg og steg videre nogle minutter.
Tilsæt de revne rødbeder, kartofler og løg. Steg nogle minutter.
Tilsæt bouillon og skyllede linser.
Lad simre under låg i en lille time.
Sluk og lad suppen køle lidt af.
Det hele blendes. Måske skal der mere bouillon i! Måske lidt ingefærsirup.

Inden suppen serveres smages den til med limesaft og måske salt. I skåle ved siden af stilles hakket ingefær, groft hakkede korrianderblade og smuldret feta. Så kan man hver især selv bestemme hvad der skal ovenpå.

Friskt, revet ingefær kan koges med - det er også godt