Skak-enkens livret:
Pasta med svampestuvning og bittersød salat.

Til 1 person

250 g svampe - østershatte, rosesvampe, mørke champignon eller lignende.
Meget gerne en blanding. Men aldrig de hvide champignon alene.

1,5 - 2 dl piskefløde
Rosmarin fra krukken på altanen
Citronsaft
Salt
Jomfru olivenolie

Konkylie pasta


Salat af:
Hjertesalat
Jordskokker
Valnødder
Store, lyse rosiner
Dressing af citronsaft, olivenolie og salt



Foden skæres af svampene og de børstes rene, skives fint og hakkes meget groft.
De kommes på en næsten tør pande og svitses til de er blevet lækkert brune.
Lidt olivenolie tilsættes så de ikke brænder fast.
Den hakkede rosmarin tilsættes mens der endnu er lidt væske fra svampene i panden.
Fløden tilsættes og det hele simrer til fløden er blevet tyk og cremet.
Så krydrer jeg med salt og citronsaft.

Nogen gange krydrer jeg med lidt mørk balsamico.
Det skal i inden fløden tilsættes.

Den færdige svampestuvning hældes over den nykogte pasta.

Salaten laves mens stuvningen jævner sig og pastaen koger.
Hjertesalaten snittes fint, jordskokkerne skrælles og snittes i tynde skiver, halve valnødder og ganske få rosiner tilsættes.