Tærte med spinat og feta

- endnu en tærteopskrift til Mary

Dejen er den samme som til broccolitærte.

Tærtedej:
250 g hvedemel
125 g smør ( eller Kærgården)
3 spiseskefulde koldt vand

Smørret smuldres i melet og der tilsættes koldt vand. Dejen rulles ud og bund og sider i en tærteform dækkes.
Gem ca 1/5 del af dejen til at pynte med


Fyld:
4 - 500 g hele spinatblade. ( Eventuelt frosne)
Bacon skåret i strimler eller terninger
5 fed hvidløg
En klump feta - ca 200 g
Revet ost
2 æg
2 dl fløde


Tærtebunden forbages i ca. 10 minutter ved 200 grader.
Steg bacon på panden. Tag den op og steg de skivede hvidløgsfed i fedtet.
Spinaten blancheres hvis den er frisk. Og vandet hældes fra.
Hvis spinaten er frosset tøes den op på panden.

Læg spinaten på den forbagte tærtebund.
Kom de ristede baconterninger og hvidløg ovenpå.
Pisk æggene sammen med lidt mælk
Tag lidt sammenpisket æg fra til at pensle med
Rør resten af æggene sammen med mælken og hæld den over tærtefyldet
Feta-klumpen brækkes i stykker på størrelse med en hasselnød i skal og lægges øverst.

Rul resten af dejen ud, skær den i strimler og læg dem i fletværk ovenpå den fyldte tærtebund.
Fletværket pensles med sammenpisket æg.
Tærten bages færdig ved 200 grader i 25 - 30 minutter