Junglevandring i Peru - den reneste luksus!

Luksus fordi det er dage der er rige på alt det som er en mangelvare i de fleste danskeres hverdag: Ro, plads, frisk luft, rent vand, en himmel med milliarder af synlige stjerner spændt ud over en rig og uspoleret natur.
Hertil kommer så frisk fanget fisk, fornøjelsen ved at bruge sin krop og skønne bade i det fri - for blot at nævne lidt af overfloden.

Til gengæld er man fri for larmende trafik, brummende vaskemaskiner,frysere, emhætter, computere og opvaskemaskiner, kimende telefoner, stillesiddende indeliv, støv- og CO2-fyldt byluft, trafikpropper, indkøbskøer, fimset indeklima og helt almindeligt stress af at prøve at nå det umulige på den samme tid uden at tjene mere.

Det er en vild misforståelse at kalde en vandretur i junglen - eller i Sveriges ødemark for den sags skyld - for en 'overlevelsestur'. Den daglige såkaldte civiliserede tilværelse er en overlevelses tour-de-force.

Men, selvfølgelig, sålænge vi kan bringes til at tro det forholder sig omvendt, så bliver vi ved med at trampe rundt i manegen.

Der er nok af overdramatiserede beretninger og foredrag der får det til at virke grænseoverskridende farligt at færdes ude i naturen. Overdramatiseringer der giver det indtryk at fortælleren er en helvedes farlig karl.
Og som i værste fald kan afskrække andre i at få en smuk og dejlig oplevelse. En oplevelse der måske kunne få dem til at stille spørgsmål ved rimeligheden i det liv de har vænnet sig til at leve.

Har man det rigtige tøj på og bruger man sin fornuft - så er det bare den rene nydelse.
Har man glemt sit vindtætte regntøj kan selv en spadseretur langs Gudenåen udvikle sig til en overlevelsestur.

De fleste ture i naturen er fuldkommen udramatiske hvad angår farlighed. Men de er til gengæld dramatisk smukke. Det oprindelige landskab er stort og imponerende i linjerne, man taber vejret af al den skønhed.
Man bliver stum af al den stilhed. Man konfronteres med sin egen plads i universet, med sin lidenhed, med sin midlertidighed. Man møder ydmygheden.
Men det er ikke farligt! Det giver kræfter til den langt farligere hverdag hjemme i civilisationen.

På de følgende sider er der indtryk fra en betagende dejlig tur i junglen i det sydlige Peru. For de som vil læse flere detaljer er der en dagbog over en tur på 7 dage. Og for de som selv vil rejse er der adresser og praktiske rejsetips.
Startsiden til sitetDagbog fra junglen i PeruPraktiske rdIntroduktionsside til jungletur i Peru