Vandreruten og tidspunktet var arrangeret hjemmefra - via email. Vi havde valgt at tage på tur med Wanamei, som er Harakmbut-indianernes eget rejsebureau. Turen foregår i området Amarakaeri der i 2000 blev anerkendt som fredet nationalpark. Wanamei Expedicions fik i 2001 den europæiske TO DO-pris for social ansvarlig og bæredygtig turisme.

Der kan vælges mellem 7 forskellige ruter i Amarakaeri - alt efter ens kræfter, erfaring og pengepung.Wanamei har i mellemtiden fået sine egne sider på nettet: Wanamei Ecoturism, på både engelsk og spansk. Her kan man både læse om de enkelte ture og bestille. Vores erfaring var at det fungerer uhyre professionelt og med stor omsorg for at gæsterne befinder sig godt og trygt.

Flybilletten til Lima, hvorfra man skal videre til Cusco, skal reserveres i god tid - gerne et halvt år før. Det fik vi det lokale rejsebureau i Randers til at tage sig af.

Pakkeliste
Det er alvorligt ment når der, på pakkelisten fra Wanamei, står gummistøvler og sandaler og ikke vandrestøvler. Med andre ord: Det er småtosset at slæbe sine tunge vandrestøvler med i junglen! Det skyldes grene og torne der stikker samt småkryb af forskellig art.
Man krydser mange vandløb – her er sandaler bedst. Vandet er lunt så det er ellers behageligt nok at få våde fødder.

Det skal også tages helt alvorligt når der står at rygsækken ikke må veje over 6 – 7 kg. Vi gik 7 - 8 timer dagligt og nogle dage var der varmt. Med en tung rygsæk opleves varmen som hede, og så er det ikke rart.


Hent printvenlig udgave af pakkelisten

Og hvem er det nu lige jeg rejser med?
Udsigt fra Acjanaco - under skyerne i det fjerne ligger junglen.
Forsiden til selve sitet: ZavijahDagbog fra junglen i PeruForord som sagtens kan springes overForsiden til jungletur i PeruForord til siderne om vandretur i PeruForsiden til Zavijah - Anne Birgittes sted i cyberspace