Ribs syltetøj
Kalkun - ovnstegt

Ingredienser:
En kalkun på 3,5 - 4 kg

Fars
500 g hakket kalve- og svinekød
En stilk frisk rosmarin
6 spsk rasp 5 el fløde
1 lille løg
250 g grofthakkede champignon
2 - 3 tsk groft salt

Sauce
2,5 dl fløde
1 tsk salt peber
bouillonterning

Tilberedning

Kalkunen skal stege ialt ca 4 timer ved 160 - 175 grader.

Hv
is der er indmad med kalkunen hakkes det og blandes i farsen sammen med de øvrige ingredienser.
Det fars som bliver tilovers kommes i en smurt form ( gratinform) og bages for sig.

Kalkunen lægges med ryggen opad på en rist over en bradepande. Kalkunen pensles med olivenolie, drysses med salt og steges ca en time. Derefter vendes den, pensles igen og drysses atter.
Der hældes ca en halv liter vand i bradepanden sammen med en bouillonterning. Kig jævnligt til fuglen. Hæld den over med sauce fra bradepanden så den ikke tørrer ind. Vil den blive for mørk, så dæk den med et stykke folie. Forsvinder væden i bradepanden - så tilsæt en ny portion.

Når der er ca 1,5 time tilbage sættes farsen ind ved siden af kalkunen i ovnen. Når fuglen er stegt færdig tages den ud og hviler sig mens der laves sovs af suppen i bradepanden. Si først suppen, jævn den med fløde og smag til .

Retten smager godt med tranebærkompot til.